Hoe Een Lichaamskussen Te Wassen?

Matrasgeleiders

Lichaamskussens helpen je te ontspannen terwijl je er aan het einde van een lange dag naast kruipt. Deze extra lange kussens zijn vooral gunstig voor zijslapers en zwangere vrouwen omdat ze de druk op de wervelkolom, heupen en rug verlichten. Echter, net als bij andere kussens, leidt regelmatig gebruik tot de ophoping van vuil en puin.

Zelfs als de hoes een lichaamskussen is, kan eventueel vuil dat in het kussen terechtkomt op uw huid worden gedragen. U nodigt huisstofmijt, bacteriën en andere allergenen binnenshuis uit op uw kussen, wat symptomen kan veroorzaken zoals keelpijn of loopneus. Was uw kussen eens in de vier tot zes maanden. U dient uw kussen één keer per maand te wassen, ook als u geen hoes gebruikt.

Lichaamskussens zijn langer dan gewone kussens, dus het kan moeilijk zijn om ze thuis te wassen als je niet weet hoe je het moet doen. In dit artikel laten we je verschillende manieren zien om je lichaamskussens schoon te maken zonder ze te beschadigen.

Hoe Een Lichaamskussen Te Wassen?

Een lichaamskussen meet doorgaans 51 cm bij 137 cm, terwijl een standaard kussen 51 cm bij 66 cm meet. Door hun lengte kan een lichaamskussen beschadigd raken als het in de wasmachine wordt gegooid.

U kunt ervoor zorgen dat uw kussen minder ondersteunend wordt als u er niet goed voor zorgt. Om je kussen goed te onderhouden, raden we aan de instructies op het waslabel te volgen.

Het waslabel bevat informatie over de vul- en omhulselmaterialen, evenals instructies voor het wassen ervan. Als je deze tag per ongeluk hebt gescheurd of verwijderd, kan onze gedetailleerde gids je helpen.

Laten we eerst eens kijken hoe u uw lichaamskussen moet wassen op basis van het vultype. De meest populaire vulmaterialen voor lichaamskussens zijn dons, veren, latex, katoen, polyester, katoen en traagschuim.

Hoe Een Donzen, Polyester Of Katoenen Lichaamskussen Te Wassen?

Hoe een donzen polyester of katoenen lichaamskussen te wassen

Dons verwijst naar de zachte veren van eenden en ganzen onder de vleugels en op de buik. Deze natuurlijke vezel voelt zacht en warm aan en wordt veel gebruikt in lichaamskussens, maar kan bij sommige mensen tot allergische reacties leiden. Stofdeeltjes kunnen zich ophopen in de donsvulling, waardoor vaak nies- en ademhalingsproblemen ontstaan.

In dergelijke gevallen dienen kussenvullingen van polyester, katoen of katoen-polyester als hypoallergeen alternatief.

Lichaamskussens met een mengsel van dons, polyester, katoen of katoen en poly zijn wasbaar in de machine, maar stop ze niet in je wasmachine. Het kan de kwaliteit van uw kussen aantasten en schade veroorzaken. Voor bovenladers plaatst u het lichaamskussen verticaal rond het roerwerk. Houd bij een wasmachine met voorlader het kussen gebogen rond de wastrommel.

De trommel is mogelijk te vol om de kussens grondig te reinigen. Als je wasmachine thuis niet genoeg ruimte heeft, breng je lichaamskussens dan naar de plaatselijke wasserette.

In industriële machines kunnen twee kussens worden ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat je kussens niet te veel bewegen tijdens het wasproces. De kans dat je kussens scheuren wordt groter als er teveel beweging is. Gebruik een handdoek om de hoeveelheid beweging van het kussen tijdens het wassen te verminderen. De handdoek en het kussen moeten dezelfde kleur hebben, anders zal de donkere kleur uitlopen en vlekken maken op de lichtgekleurde stof.

Gebruik een mild wasmiddel, bij voorkeur in poedervorm, omdat vloeibare wasmiddelen moeilijk af te spoelen zijn. De resten van het wasmiddel kunnen ervoor zorgen dat veren of dons aan elkaar gaan klonteren en de kussens oncomfortabel maken.

Start de machine op een zachte of delicate cyclus met warm of koud water. Gebruik geen heet water om kussens te wassen. Door de hoge hitte kan het vulmateriaal worden afgebroken, waardoor uw kussen niet meer ondersteunt.

U kunt ervoor kiezen om de wasmachine zonder wasmiddel te laten draaien of indien mogelijk een extra spoelbeurt. Zo wordt je kussen goed afgespoeld.

Drogen

Nadat de lichaamskussens zijn gewassen, brengt u ze over naar een droger. Machinaal drogen is ook een proces dat hetzelfde principe vereist om niet overbevolkt te raken.

Droog je kussens op laag vuur in de droogtrommel.

Afhankelijk van het type vulling kan het bij sommige kussens langer duren dan bij andere. Kussens van polyester drogen bijvoorbeeld sneller dan kussens van dons of veren. Het drogen van deze kussens kan tot drie uur duren.

Om je kussens te pluizen, gooi je schone tennisballen of wollen ballen in de machine. Deze droogballen draaien rond, waardoor de kussenvulling niet samenklontert tijdens het droogproces. Dit vermindert het vasthouden van vocht.

Voordat u het kussen in de hoes plaatst, moet u ervoor zorgen dat het goed droog is. Schimmel en meeldauw kunnen groeien uit vochtsporen.

Hoe een lichaamskussen van latex of traagschuim te wassen?

Lichaamskussens van latex en traagschuim passen zich aan het lichaam aan en verlichten drukpunten en pijn. Latexkussens, die zich beter naar het lichaam vormen dan traagschuim, zijn een uitstekende keuze voor biologische kopers. Volledig natuurlijke latex is afgeleid van het sap van rubberbomen, waardoor ze van nature verkoelend en hypoallergeen zijn. Beide soorten kussens moeten met de hand worden gewassen, omdat het krachtige centrifugeren in de wasmachine de latex en het traagschuim kan afbreken.

Omdat lichaamskussens groter zijn dan andere maten kussens, kunnen ze niet in een emmer worden gewassen. Was ze in plaats daarvan in de badkuip. Maak eerst uw badkuip schoon om ervoor te zorgen dat vuil en ziektekiemen uit de badkuip niet op uw kussen terechtkomen. Sluit vervolgens de afvoer af en vul deze met koud of warm water, omdat heet water het schuim zal beschadigen.

Meng een dop zacht wasmiddel met het water en draai het rond. Plaats het kussen in de zeepoplossing en druk er voorzichtig op. Draai of trek niet aan het kussen om beschadiging van het schuim te voorkomen.

Laat het zeepwater weglopen en vul het bad vervolgens opnieuw met vers water.

Herhaal het proces van onderdompelen en zachtjes knijpen in het kussen totdat er geen sporen van zeep of water meer in het kussen zijn.

Droogproces

Nadat u de schuimkussens hebt schoongemaakt, legt u ze plat op een oppervlak dat niet in direct zonlicht staat. Uw kussens kunnen worden aangetast door de hoge hitte van de zon. Haal de kussens na een uur uit de directe zon. Overmatige blootstelling aan zonlicht kan uw kussens verkleuren. Gebruik een binnenventilator om het droogproces te voltooien.

Spot Een Lichaamskussen Schoonmaken

Als je een klein vlekje op je kussen ziet, maak het dan meteen schoon, zodat het niet uithardt. Nadat u een kussen ter plaatse hebt schoongemaakt, hoeft u het niet te wassen.

Dompel een vochtige doek in een mild reinigingsmiddel en wrijf zachtjes over de vlek. Omdat donkere kleuren kunnen uitlopen, kun je het beste een lichtgekleurde of witte doek gebruiken. Om te voorkomen dat de vlek zich verspreidt, wrijft u de doek in een draaiende beweging naar binnen. Nadat de vlek is verwijderd, gebruikt u een andere verse, vochtige doek om de zeepvlekken weg te spoelen.

Als de vlekken niet op deze manier kunnen worden verwijderd, strooi er dan wat zuiveringszout op. Laat deze natuurlijke vlekkenverwijderaar een uurtje intrekken. Stofzuig het zuiveringszout met behulp van het opzetstuk voor de bekledingsborstel. Ga dan verder met het reinigingsproces voor reinigingsmiddelen zoals hierboven beschreven.

Afhankelijk van de vulling kan het kussen gedroogd worden door het in de zon of in de droger te leggen. Zorg ervoor dat het kussen volledig droog is voordat u de hoes terugplaatst.

Veelgestelde Vragen

Kun je een lichaamskussen in de wasmachine doen?

Ja, de meeste lichaamskussens kunnen in de machine worden gewassen, behalve latex- en traagschuimkussens, omdat het intense draaien het schuim beschadigt. Stop je kussen niet in de wasmachine als het te groot is. Breng het in plaats daarvan naar uw plaatselijke wasserette.

Het is het beste om de instructies voor het wassen van kussens te lezen. Sommige kussens kunnen alleen in koud water worden gewassen en op een lage temperatuur worden gedroogd.

Hoe lang gaan lichaamskussens mee?

Lichaamskussens kunnen 1 tot 3 jaar meegaan, afhankelijk van het type vulling. Over het algemeen zijn lichaamskussens van latex en traagschuim duurzamer dan met polyestervezel gevulde lichaamskussens, die na een paar jaar gebruik hun steun verliezen.

Kan Ik Mijn Donzen Kussen Wassen?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kun je kussens in de wasmachine wassen. Zorg er echter vóór het wassen voor dat er geen gaatjes of perforaties in de hoes zitten (meestal toegevoegd voor extra ademend vermogen). De gaten kunnen worden opengereten door machinewas, waardoor het vulmateriaal in de wastrommel wordt verspreid en uw kussen kapot gaat. Controleer ook het waslabel om te zien of u warm of koud water moet gebruiken en of u in de droger een lage of geen warmte-instelling moet gebruiken.

Hoe Kun Je Een Kussen In De Wasmachine Wassen Zonder Het Te Verpesten?

Gebruik een beetje wasmiddel als je kussen in de machine gewassen kan worden. Gebruik het extra spoelprogramma om zeepophoping te voorkomen. Als u de extra spoelstand niet in uw machine heeft, voer het wasprogramma dan opnieuw uit zonder wasmiddel. Om beschadiging van uw lichaamskussens te voorkomen, moeten ze mogelijk naar de plaatselijke wasserette worden gebracht omdat ze te groot zijn.

Hoe pluis je een kussen in de droger?

Gebruik een schone tennisbal om de kussens in de droger te pluizen. De eerste stap is om de tennisbal in sokken te wikkelen en aan het einde vast te binden. Gooi het dan samen met je kussen in de droger en laat het 20 minuten op laag vuur draaien. Je lichaamskussen voelt zo zacht als nieuw aan, maar als je het kussen net hebt gewassen, laat je de droger 2 tot 3 uur draaien om je kussen te drogen en te pluizen.