7 Soorten Kussens Om Te Slapen

Beddengoedgidsen

Als het om kussens gaat, heb je veel keuze. Je zou kunnen gaan voor dons, latex, polyfill en meer. Maar zijn al deze opties gelijk? Heeft uw slaapstijl iets te maken met uw kussenbehoeften? En waarom zijn sommige kussens echt lang of kort en vreemd gevormd?

Dit zijn slechts enkele van de vele vragen die we zullen beantwoorden. Praat ook over een paar verschillende kussenvullingen, hun voor- en nadelen en hoe u het juiste kussen voor u kunt vinden.

1. Katoenen Kussens

1 Katoenen Kussens

Katoen is een geweldig verkoelend vulmateriaal voor kussens. Het is beter ademend dan de meeste andere vullingen, en als je het combineert met een katoenen hoes, kan het zorgen voor een koele nachtrust. Voor wie niet houdt van te veel samengedrukte kussens, is katoen een goede keuze. Katoen is een uitstekend alternatief voor latex of veren gevulde kussens.

Maar het is niet zo eenvoudig als het vinden van andere soorten kussens met met katoen gevulde vullingen. De productie van goedkopere synthetische vullingen heeft katoen minder populair gemaakt. Laat dat je echter niet tegenhouden, er zijn nog steeds genoeg katoenen kussens van hoge kwaliteit.

2. Donzen Kussens

Dons is de laag zachte veren die eenden en ganzen warm houdt. Het maakt een prachtig kussen. Donzen kussens zijn zacht, donzig en zeer samendrukkend. Donzen kussens zijn iets voor jou als je houdt van het gevoel van een kussen dat samenknijpt als je erin knijpt.

Dons is ook niet ondersteunend en houdt warmte vast, dus het is misschien geen goede keuze voor warme slapers. Mensen houden niet van de weg naar beneden. Het is echter moeilijk om dierproefvrij dons te vinden.

3.

3Veren Kussens

Veren kussens kunnen gemaakt worden met eenden- of ganzenveren. Veren kussens hebben echter zachtere veren die afkomstig zijn van de vleugels en ruggen van vogels.

Veren kussens zijn meer ondersteunend en veerkrachtiger dan donzen kussens, en ze zijn ook een beetje koeler. Donzen kussens bevatten echter geen pennen, en veren kussens wel. Soms kan een ganzenveer door je kussensloop prikken en je in de weg zitten om te slapen. Als dit een probleem is, kunt u overwegen naar beneden te gaan.

4. Kussens Van Latexschuim

4 Kussens Van Latexschuim

Natuurlijke latex, gemaakt van rubberboomsap, is een geweldige optie als je een ondersteunend, verkoelend, veerkrachtig schuimkussen wilt. Latex is ook extreem duurzaam en kan vele jaren meegaan.

Organische latex, met name organische natuurlijke latex, is een niet-toxische optie met weinig ingrediënten voor kussenvullingen. Biologische latex kussens hebben minimale ingrediënten omdat ze biologische latex zijn zonder enige verwerkingschemicaliën of additieven.

Aan de andere kant is een van de grootste problemen met latex het gewicht. Zware latex kan een probleem zijn als u uw kussen vaak omdraait of verplaatst terwijl u slaapt. Latex is ook niet zo soepel als traagschuim, dus als u van een kussen houdt dat zich naar uw vorm vormt, geeft u misschien de voorkeur aan traagschuim boven latex.

5. Kussens Van Traagschuim

5 Kussens Van Traagschuim

Traagschuim is een goede keuze voor zowel een kussen als een matras. Als u een kussen wilt dat zich aan uw vorm aanpast, gaat er niets boven het comfort van traagschuim. Traagschuim is ondersteunend en geweldig voor mensen die moeite hebben met het uitlijnen van hun nek (zoals zijslapers of combo-slapers).

Traagschuim is misschien niet populair bij warme slapers. Zelfs met vooruitgang in slaaptechnologie zoals geladditieven en open celstructuur, houdt traagschuim nog steeds meer warmte vast dan latexschuim. Traagschuim is ook een vorm van polyurethaanschuim, wat betekent dat het geen optie is voor diegenen die iets natuurlijks willen.

6. Microbead-kussens

Als je ooit op een zitzak hebt gezeten, heb je op een grotere versie van een microbead-kussen gezeten. Deze kussens zijn gemaakt van piepkleine bolletjes polystyreen. Ze zijn ondersteunend voor degenen die van een stevig kussen houden (daarom zie je zoveel microbead-reiskussens). Ze zijn ook verstelbaar omdat je de kralen aan de binnenkant kunt verschuiven.

Microbead-kussens hebben echter de neiging om warmte vast te houden, dus warme slapers zullen ze waarschijnlijk niet waarderen. Een van de grootste gevaren van deze kussens zijn scheuren en scheuren. Als je microbead-kussen kapot gaat, krijg je duizenden kleine kralen in je slaapkamer of zelfs in je wasmachine (wat leidt tot verstoppingen in de leidingen en mogelijk honderden dollars aan reparaties).

7. Microvezelkussens

7 Microvezelkussens

Kussens gemaakt van synthetische vezels kunnen polyfill, microvezel of alternatieve donzen kussens worden genoemd. Wat ze gemeen hebben, is dat ze zijn gemaakt van vezels die zijn gesponnen uit synthetische materialen zoals polyester en zijn gemaakt om het gevoel van dons, katoen en andere niet-schuimmaterialen te imiteren.

Deze kussens zijn betaalbaar, lichtgewicht, verstelbaar en budgetvriendelijk. Ze bieden echter niet zoveel ondersteuning of contouren als traagschuim of latex en ze gaan niet erg lang mee. Ze kunnen zo weinig als zes maanden duren voordat ze hun vorm verliezen of afvlakken.

Kussenvorm

Er zijn veel kussens beschikbaar die u kunnen helpen om beter te slapen dan het traditionele rechthoekige kussen.

Lichaamskussens

De lichaamskussens zijn ontworpen om je hele lichaam ’s nachts te ondersteunen. Ze zijn er in allerlei leuke vormen zoals U-vorm, C-vorm, J-vorm, L-vorm, maar ook rechthoekig. Zijslapers die steun aan hun benen en schouders nodig hebben, zullen dol zijn op deze kussens.

Kniekussens

De kniekussens zijn gemaakt van stevig materiaal met in het midden een uitsparing die tussen de knieën van zijslapers past. Dit stimuleert de uitlijning van heup en wervelkolom.

Sommige kussens gemaakt voor kniegebruik kunnen ook in een cilindervorm komen en onder de knieën van de rugslaper gaan om te voorkomen dat hun lumbale regio te veel kromt. Dit kussen staat bekend als een steunkussen.

Nekkussens

Hoewel veel mensen de term nekkussen gebruiken als ze reiskussen bedoelen, zijn nekkussens eigenlijk ontworpen om de nek van de rugslaper uitgelijnd te houden door naar boven te buigen om de opening onder de nek op te vullen en naar beneden om de uitstulping aan de achterkant van de schedel op te vangen. .

Slaaphouding En Kussendikte

Uw slaaphouding bepaalt hoe dik uw kussen moet zijn en de stevigheid die u nodig heeft, dus u moet uw slaapstijl in gedachten houden terwijl u op zoek gaat naar een nieuw kussen.

Rugslapers

De beste kussens voor rugslapers ondersteunen de natuurlijke kromming van de cervicale wervelkolom (de achterkant van de nek) en zakken onder het hoofd in om ruimte te maken voor de buitenwaartse kromming van de schedel.

Vanwege de flexibiliteit om zich aan te passen en te ondersteunen, is traagschuim met gemiddelde stevigheid ideaal voor rugslapers. Het ondersteunt je ruggengraat door onder je schedel weg te zinken en omhoog te komen om de binnenwaartse kromming van je nek te ontmoeten.

Combo-slapers

Combislapers wisselen ’s nachts vaak van houding. Ze hebben een kussen nodig dat ondersteunend maar flexibel genoeg is om ze in alle posities te ondersteunen. Latexschuim van gemiddelde stevigheid is misschien een goed kussen voor combo-slapers, omdat het wat contouren en veel ondersteuning biedt, en het snel terugveert wanneer je van positie verandert.

Zijslapers

De beste kussens voor zijslapers zijn dik en iets steviger om te voorkomen dat hun hoofd naar beneden valt en de wervelkolom in één rechte horizontale lijn te houden.

Zijslapers hebben veel materiaalkeuzes, maar zullen waarschijnlijk veren- en donskussens vermijden. Deze kussens hebben niet de stevigheid die nodig is om het rechtzetten van de nek te ondersteunen.

buikslapers

Slapen op de buik is de meest stressvolle slaapstijl voor nek en wervelkolom, dus je hebt kussens nodig die die stress helpen verminderen.

Het beste kussen voor buikslapers is een plat, dun kussen omdat het je hoofd op één lijn houdt met je lichaam (dikkere kussens zullen het hoofd hoger optillen dan het lichaam). Zachte, samendrukbare materialen zoals dons zijn beter dan meer ondersteunende materialen zoals traagschuim.

Omdat slapen in de maag het hoofd echter naar de zijkant kan draaien, nekpijn veroorzakend en de lumbale regio uit de lijn kan trekken wanneer het bekken in het bed zakt, wat ongemak in de onderrug veroorzaakt, is het beter om jezelf in plaats daarvan te trainen in zijslaap.

Gebruik een stevig, dik lichaamskussen. Je kunt het gevoel hebben dat je op je buik slaapt door je lichaam op het kussen te kantelen.

FAQ

Hoe Vaak Moet Ik Mijn Kussens Vervangen?

Vulmateriaal gaat de levensduur van je kussen meer dan wat dan ook dicteren. Kussens van microvezel zijn het meest duurzaam en gaan van 6 maanden tot 2 jaar mee. Latex kussens zijn het meest duurzaam en kunnen 5-10 jaar meegaan als ze goed worden onderhouden.

Als algemene regel geldt dat wanneer uw kussen zijn vorm, veerkracht en/of ondersteuning begint te verliezen, het tijd is voor een nieuw kussen. Het is belangrijk om de instructies op het etiket te volgen bij het verzorgen van materiaal. Dit zal helpen om zijn levensduur te verlengen.

Moet Ik Mijn Kussen Wassen?

Het materiaal van je kussen, inclusief de hoes en vulling, bepaalt de beste manier om het schoon te maken. Was bijvoorbeeld nooit, maar dan ook nooit kussens. Je kussen wordt klonterig en klonterig als de veren hun hok en pluis verliezen.

U moet uw donzen kussen chemisch reinigen en het waslabel raadplegen voor onderhoudsinstructies voor de hoes. Veel donzen kussens worden geleverd met machinewasbare hoezen.

Veel kussens hebben een label of label met onderhoudsinstructies met informatie over zowel de kussensloop als het kussen. En het gebruik van een kussensloop kan helpen om de frequentie waarmee u zowel de hoes als het kussen moet wassen te verminderen.

Hoe Weet Ik Of Mijn Kussen Hypoallergene Eigenschappen Heeft?

Een goed hypoallergeen kussen stoot veelvoorkomende allergenen zoals stof, huisstofmijt, pollen, schimmels en meer af. Vullingen zoals latex, traagschuim, dons, katoen en bepaalde synthetische materialen kunnen allemaal allergenen afstoten. Veel kussens die speciaal zijn ontworpen om hypoallergeen te zijn, hebben die term op hun etiketten.

Een ding om op te merken is dat het mogelijk is om allergisch te zijn voor de kussenvulling zelf. De meest voorkomende kussenvulling die allergische reacties veroorzaakt, is latex. Zelfs als je niet allergisch bent voor latex, is het extreem hypoallergeen. Als u echter allergisch bent voor latex, kan het latexkussen een allergische reactie veroorzaken, ook als u deze in hoes/hoes heeft.

Zijn Kingsize Kussens Precies Hetzelfde Als Lichaamskussens Of Zijn Ze Anders?

Nee. Standaard kussens zijn 66 cm lang. King kussens zijn 25 cm langer dan standaard kussens, waardoor ze een totale lengte hebben van 91 cm. Om tegemoet te komen aan de gemiddelde lengte van het menselijk lichaam, van nek tot knieën, zijn lichaamskussens meestal minstens 137 cm lang.

Sommige lichaamskussens kunnen zelfs nog langer zijn. U-vormige en C-vormige kussens kunnen bijvoorbeeld in totaal ruim 254 cm lang zijn, omdat ze bedoeld zijn om rond uw lichaam te buigen en u aan alle kanten te ondersteunen. De beste lichaamskussens voor zwangere vrouwen zijn die met U- of C-vormen.

Welke Prijs Moet Ik Betalen Om Een Kussen Te Kopen?

De prijzen van kussens lopen sterk uiteen. Een goedkoop kussen bij de plaatselijke supermarkt kan al vanaf 5 dollar kosten. Deze kussens kunnen worden gebruikt om decoratieve shams of andere doeleinden op te vullen, maar ze mogen niet worden gebruikt om te slapen.

Aan de andere kant kunnen luxe kussens meer dan honderd dollar kosten, en winkeliers of fabrikanten kunnen dingen als een hoog aantal threads of trending modewoorden gebruiken om de prijs op te drijven. Het is geen slechte zaak om veel te betalen voor een kussen, maar je wilt er zeker van zijn dat je niet wordt opgelicht, en standaard kussens die overlopen zijn waarschijnlijk te duur.

Bottom Line

Er zijn veel geweldige kussenmaterialen beschikbaar, waaronder ondersteunend traagschuim, zachte ganzenveren en betaalbare microvezel. Denk bij het kiezen van het juiste kussen aan uw slaaphouding.

Zijslapers hebben een dik, stevig kussen nodig om hun hoofd omhoog te houden. Voor rugslapers moet een contourkussen in de rondingen van de nek passen. En buikslapers hebben een zachter kussen nodig dat hun hoofd niet hoger dan hun lichaam duwt.