iRobot heeft zojuist een nieuwe lijn robotstofzuigers uitgebracht. Het is misschien handig om ze te vergelijken met de modellen die we al kennen. Dit zal u helpen om zeker te beslissen of u moet upgraden of niet.

Laten we voor vandaag eens kijken naar de Roomba i7+ en de Roomba 890.

De Roomba I7+

Er zijn veel dingen waardoor Roomba i7+ opviel. Wat dacht je van een robotstofzuiger die zijn eigen vuilnisbak leegt? Robotstofzuigers kunnen alle kamers in uw huis onthouden en specifieke gebieden reinigen wanneer u daarom vraagt.

Deze eigenschappen zijn revolutionair voor de robotstofzuiger. Ze zijn vergelijkbaar met de Roomba 980, die een revolutie teweegbracht in de markt met Wi-Fi-verbonden robots die u kunt bedienen vanaf een mobiele app, zelfs als u er niet bent. Daarna kon je je robot ook besturen met spraakopdrachten.

Binnenkort zullen alle nieuwe robotstofzuigers dezelfde Wi-Fi-connectiviteitsfuncties bieden als de Roomba 960. We verwachten hetzelfde van de Roomba i7+.

Een Robotstofzuiger Die Je Echt Kunt Vergeten

Voor de meeste mensen is de mogelijkheid om een robotstofzuiger te krijgen waar ze geen aandacht aan hoeven te besteden, een droom die uitkomt. De Roomba Roomba 7+ is de beste keuze als je de vloeren niet wilt schoonmaken. De robot zorgt voor je vloeren, niet voor een maand.

Ten eerste heeft de Roomba i7+ handige planningsfuncties. Het kan worden ingesteld om elke dag schoon te maken. Wanneer de afgesproken tijd komt, zal de robotstofzuiger zichzelf lanceren vanuit het dock en beginnen met schoonmaken. Deze functie is beschikbaar op Roomba-modellen, dus hier is echt niets bijzonders aan.

Wat de Roomba i7+ onderscheidt, is dat hij zijn eigen vuilnisbak kan reinigen. Wanneer je de Roomba i7+ koopt, koop je twee stofzuigers in één. De robotstofzuiger heeft een van de twee en de andere bevindt zich in het oplaadstation. Wanneer het schoonmaken is voltooid, keert de Roomba i7+ terug naar zijn CleanBase om op te laden. Tijdens het opladen begint de CleanBase de vuilnisbak van de i7+s schoon te zuigen.

De CleanBase heeft een eigen vuilniszak die plaats biedt aan maximaal 30 van de robotstofzuigers. Je hoeft de CleanBases vuilniszak niet elke dag schoon te maken, ook niet als je dagelijks stofzuigt.

CleanBases vereist niet eens dat je de prullenbak controleert. Wanneer deze vol raakt, herinnert de CleanBase u eraan om de zak te vervangen met behulp van de bijbehorende app. Er is een set van drie vervangende vuilniszakken beschikbaar. Dit betekent dat u slechts een klein bedrag per maand hoeft uit te geven voor een probleemloze reiniging.

Schonere Lucht

Roomba-modellen gebruiken efficiënte filters om ervoor te zorgen dat het stof en vuil dat ze opzuigen niet terug in de lucht terechtkomen die je inademt. CleanBase wordt geleverd met een eigen stofzuiger. Het mechanisme zorgt ervoor dat er geen vuil of stof in zit. De robotstofzuiger keert terug naar het oplaadstation en maakt via een speciale verbinding verbinding met de CleanBase. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht ontsnapt. U kunt er zeker van zijn dat stof en vuil niet uit de handen van de schoonmakers zullen ontsnappen wanneer ze worden overgebracht naar de grotere vuilniszak.

IAdapt 3.0-technologie: De Andere Belangrijke Functie

De gedachte dat je de komende 30 dagen je robotstofzuiger elke dag moet schoonmaken, is niet genoeg om een Roomba te willen.

De Roomba-modellen uit het verleden gebruikten een camera om vloeren te scannen en kaarten te maken. De robotstofzuiger maakt dan gebruik van deze kaarten om een gedetailleerde indeling van je vloeren te krijgen. De robotstofzuiger kan identificeren waar hij zich in elke kamer bevindt en waar hij vervolgens heen moet. Het zal ook kunnen vertellen waar het heeft gestofzuigd en waar het vervolgens heen moet. Kortom, het iAdapt 2.0-navigatiesysteem dat het gebruikt, is voldoende om ervoor te zorgen dat uw kamer de maximale schoonmaakdekking krijgt zonder dat er vlekken worden gemist.

Dankzij de schone kaarten konden oudere Roomba-modellen doorgaan met het schoonmaken van de gebieden die ze hadden achtergelaten. De Roomba keert terug naar het dock om op te laden als de batterij leeg raakt tijdens een reinigingssessie. Zodra de batterij volledig is opgeladen, start de Roomba zichzelf in de reinigingsmodus en hervat zijn vorige taak.

De nieuwe iAdapt-navigatietechnologie betekent ook dat de Roomba i7+ ook een krachtigere processor heeft waarmee dit allemaal kan gebeuren. De bedrijfsvertegenwoordiger onthulde dat de processor van de i7+ 50 keer sneller is dan de oudere robots.

Extra Functies

De Roomba i7+ heeft ook deze twee functies. Het heeft de vuildetectietechnologie waarmee het de vuilere delen van uw vloeren kan reinigen. Het maakt gebruik van de Aerovac 2.0-stofzuigtechnologie en een iRobot-hoofdborstel.

De hoofdborstel van de i7+ bestaat uit twee rubberen borstels met meerdere oppervlakken. Felgroene elementen zorgen ervoor dat de penselen qua uiterlijk opvallen. De zijborstels worden randveegborstel genoemd. Deze borstels worden gebruikt om stof te schudden, los te maken en op te vegen, zodat de stofzuiger ze allemaal naar de vuilnisbak kan brengen.

Het maakt gebruik van een zeer efficiënt filter dat ervoor zorgt dat het verzamelde stof in de vuilnisbak blijft in plaats van terug te gaan in de lucht die je inademt. Roomba’s hebben een lange traditie in het behouden van een ronde vorm met de Roomba i7+. De afmetingen van de nieuwe robotstofzuiger lijken erg op die van de oudere Roomba-modellen, namelijk 13,34 x 13,34 x 9 cm. De Roomba i7+ is in staat om krappe hoeken te bereiken en onder meubels schoon te maken.

De Roomba Roomba I7+: Laatste Gedachten

De Roomba i7+ biedt gebruikers de nieuwste technologieën die elke Roomba of zelfs elke robotstofzuiger van andere merken kan bieden. De robotstofzuiger kan nu zijn eigen vuilnisbak schoonmaken. Het kan ook identificeren in welke kamers u zich bevindt, zodat het kan worden gebruikt om tijd te besparen door slechts één gebied te reinigen.

Voordat u de Roomba i7+ aanschaft, moet u er echter rekening mee houden dat er tijdens uw gebruik wat onderhoud aan kan plaatsvinden, volgens de handleiding. Zo zou je bijvoorbeeld elke maand de CleanBases vuilniszak moeten vervangen. U moet het filter ook elke twee maanden vervangen. U moet ook elke twee maanden het voorwiel, de combiborstels, de veegborstel en het voorste zwenkwiel vervangen. Deze moeten allemaal af en toe worden schoongemaakt, evenals de sensoren.

Afgezien van de onderhoudskosten en de lange oplaadtijden, dat zijn klachten die niet exclusief zijn voor de Roomba i7+. Lange oplaadtijden van de batterij kunnen een probleem zijn voor andere robotstofzuigers. De Roomba i7+ is in staat zichzelf snel op te laden en verder te gaan waar hij was gebleven. De robotstofzuiger blijft schoonmaken, ook als je niet schoonmaakt. Deze twee klachten zijn geen grote problemen.

De Roomba i7+ kan voor sommigen een privacy- en beveiligingsprobleem zijn. Dit kan een probleem zijn waardoor het een dealbreaker kan zijn. De Roomba i7+ scant uw vloeren en kan u online plattegronden sturen. Cybercriminelen kunnen uw plattegronden mogelijk downloaden vanuit de cloud. Stel je een inbreker voor die weet waar de hoofdslaapkamer is.

Recensenten op de iRobot-website prijzen de prestaties van de Roomba i7+, waaronder het gebruiksgemak, de efficiënte reiniging en de duurzaamheid op lange termijn. De enige klacht tot nu toe was dat het lang duurt om op te laden. De Roomba i7+ zal naar verwachting drie uur opladen, maar werkt slechts twee uur.

Roomba 890

De Roomba 890 is altijd bedoeld geweest om het middelste kind te zijn in de familie van robotstofzuigers van iRobot. De Roomba 890 was de robotstofzuiger die iRobot voor iedereen beschikbaar wilde maken. Het was niet de meest geavanceerde Roomba als het gaat om navigatiesystemen en technologieën. Het was ook niet de duurste. De Series 600-modellen waren het meest betaalbaar en de Series 900 Roombas had de beste connectiviteitstechnologie.

De Roomba 890 is niet onbelangrijk. Integendeel, de Roomba 890 kocht het beste van twee werelden: het bood een optie voor mensen die niet alle Roomba 2.489 cms of 2.438 cms functies nodig hadden, maar toch een betere reiniging wilden dan die van de Roomba 690 en andere Serie 600-modellen.

De Roomba 890 heeft de ronde vorm die de kenmerkende vorm is van alle Roomba’s die nu verkrijgbaar zijn. Het meet 13,9×13,9×9 cm. Roomba 890 wordt geleverd met het iAdapt-navigatiesysteem, dat sensoren gebruikt om de robotstofzuiger te helpen door uw vloeren te navigeren. Deze sensoren helpen de Roomba890 zijn weg te vinden op uw vloer.

Is Het Hetzelfde Voor De Roomba Roomba I7+ Als De Roomba 890, Of Is Het Anders?

De Roomba i7+ en de Roomba 890 delen veel vergelijkbare kenmerken, afkomstig van dezelfde fabrikant. De Roomba 890 heeft hetzelfde design als de i7+ en maakt gebruik van dezelfde Aeroforce stofzuigtechnologie. Beide maken gebruik van dezelfde drietraps reinigingstechnologie en vuildetectietechnologie. Ze hebben ook dezelfde Wi-Fi-connectiviteit, waarmee je de app vanaf je smartphone kunt bedienen, en deze robots Alexa-compatibel maken.

De doos bevat ook een dual-mode virtuele muurbarrière waarmee u de bewegingen van de robotstofzuiger kunt regelen. Deze robotstofzuigers kunnen ook automatisch worden opgeladen.

Wat Zijn De Roomba Roomba I7+ & Roomba 890?

Als het op afmetingen aankomt, is de Roomba i7+ iets kleiner in diameter dan de Roomba 890, waardoor hij in krappere ruimtes kan komen. Ze delen dezelfde hoogte, zodat ze onder de meeste meubels kunnen komen om eronder schoon te maken.

Roomba i7+ heeft een geavanceerder navigatiesysteem. Met een duidelijke kaart om hem te helpen weten waar hij heen moet, zou je het verschil zien tussen hoe deze twee stofzuigers bewegen. De Roomba 890 lijkt willekeurig over uw vloeren te bewegen, terwijl de Roomba I7+ doelgerichter is. De Roomba i7+ dekt probleemloos alle gebieden, terwijl de Roomba 990 bepaalde gebieden kan missen.

De Roomba 890 maakt gebruik van de vuilafzuiger, een zijborstel en AeroForce vacuümtechnologie om je vloeren schoon te maken. De Roomba i7+ maakt gebruik van dezelfde stofzuigtechnologie, maar heeft dubbele rubberen opzetborstels voor meerdere oppervlakken, waardoor hij ideaal is voor het verzamelen van dierenharen. De Roomba 890 kan ook gebruikt worden voor dierenhaar, maar de i7+ is beter.

De i7+ kan sommige dingen die de Roomba 890 niet kan. De Roomba 890 maakt gebruik van een ouder navigatiesysteem waardoor het onmogelijk is om het schoonmaken te hervatten nadat deze is opgeladen. Het kan ook geen schoonmaakruimtes plannen en slaat geen plattegronden op. Het heeft ook beperkte connectiviteitsfuncties, omdat je geen aangepaste schoonmaakvoorkeuren kunt instellen en je kunt laten zien waar het is schoongemaakt.

Vergelijking Zij Aan Zij: Roomba 890 Vs. Roomba I7+

Hier is een zij-aan-zij vergelijking om u te helpen de Roomba 890 te vergelijken met de Roomba I7+

Putting Van De Roomba 890 Versus De Roomba I7+

De Roomba Roomba 7+ lijkt duurder dan de Roomba 890, afgezien van de prijs. Dit is niet verwonderlijk, aangezien de Roomba 7+ is ontworpen om innovatief te zijn en de Roomba 890 om de hiaten op te vullen.

Als je desalniettemin op zoek bent naar een robotstofzuiger die efficiënt kan schoonmaken zonder dat je al te veel geld hoeft te betalen, dan is de Roomba 890 een goede keuze. De Roomba 890 is een goede keuze als je het budget hebt en de toekomstige veiligheid van je robotstofzuiger wilt waarborgen.