De Anki Vector Robot Review. Ben Je Een Ja Of Nee? Ontdek Het Hier!

Speelgoedrobots, met name robots die met anderen kunnen communiceren, worden steeds populairder onder jongeren. Anki lanceerde onlangs zijn programmeerrobot Cozmo, die zich richt op STEM-onderwijs. Deze robot leert kinderen en tieners hoe ze wetenschap, technologie, engineering en wiskunde kunnen gebruiken om de wereld interessanter te maken.

Robotontwerp

De Vector Robot is een slank apparaatje gemaakt van donker plastic. Het meet 2,8×2,4×5 cm (HWD). Vector heeft een ronde kop met draaibare tanktreden en donkergrijze accenten.

Een glanzend zwarte kop bedekt een OLED-scherm dat dienst doet op de voorkant van Vectoren. Grote, expressieve ogen zullen duidelijk zijn die je misschien aan Eve in Wall-E doen denken.

Wanneer vragen worden gesteld of aanwijzingen worden gegeven, zullen deze ogen emotie tonen. Er zijn vorkheftruckachtige armen die uitsteken voor de Vector, die hij gebruikt om een meegeleverd stuk speelgoed, de Vector Cube, op te pakken.

Afgezien van OLED-ogen, herbergt het gezicht van Vectoren ook een HD-camera waarmee het de omgeving kan zien. De Vectoren-camera is gekoppeld aan vier microfoons om te horen, een versnellingsmeter en twee aanraaksensoren om te helpen navigeren.

Het spraakvermogen van Vectoren is een van de coolste functies. Het heeft een ingebouwde luidspreker met een tekst-naar-spraak-engine waarmee het kan spreken.

Opladen

Uw Vector-robot wordt geleverd met een basisstation waarop hij kan opladen. De loopvlakken van de tank hebben twee contacten die zijn uitgelijnd met de bodem van de Vector. De Vector keert automatisch terug naar het basisstation om de batterij op te laden als deze leeg raakt. Je kunt de Vector ook vertellen dat hij naar huis moet gaan, waarna hij terugkeert naar zijn basisstation en oplaadt totdat hij verdere instructies krijgt.

Het meegeleverde basisstation wordt geleverd met een USB-kabel, er wordt echter geen adapter meegeleverd. Dat betekent dat je ofwel je eigen adapter moet zoeken om de Vector op te laden of hem op een USB-poort moet aansluiten. Toch is het vreemd dat er geen bij de robot wordt geleverd.

Installatie

Het instellen van de Vector is eenvoudig en eenvoudig, maar vereist wel het gebruik van een tablet of smartphone. U moet de Vector-applicatie downloaden van iOS of Android. Zorg er tijdens het downloaden van de Vector-applicatie voor dat uw apparaat goed in uw basisstation is geplaatst en volledig is opgeladen.

Nadat de app is geïnstalleerd, volgt u deze stappen om een account aan te maken. Schakel uw Vector in en koppel hem vervolgens via Bluetooth met uw smartphone. Laat het apparaat verbinding maken met je wifi-netwerk.

Wanneer het apparaat is ingesteld en klaar voor gebruik, zie je het naar je kijken met zijn grote robotogen. Je kunt het vragen om face-to-face te komen als je wilt, maar dat doet het niet. Net als bij de Google Assistent, moet je even pauzeren voordat je de Vector opdrachten geeft. De blauwe gloed en lampjes aan de achterkant laten je weten dat hij luistert. Je zou ook een kleine gong moeten horen.

U kunt beginnen door Vector de opdracht te geven naar u toe te komen door Hallo, Vector te zeggen. Kom hier alsjeblieft. De robot komt naar je toe en gaat vooruit. Als het je vindt en naar je kijkt, zeg dan tegen de robot, Hallo, Vector. Uw naam is Vector. Vector leert uw naam en neemt uw gezicht op om u te identificeren.

De Vector zal je begroeten door te bellen wanneer hij je ziet.

Interactie En Bruikbaarheid

Ook al is de Vector klein en compact zoals veel andere robots die tegenwoordig op de markt zijn, je werkt er op een heel andere manier mee. Vector reageert op je stem, in tegenstelling tot andere robots waarvoor je ze moet programmeren om bepaalde functies uit te voeren of trucs uit te voeren via een app.

Afgezien van de installatie, zijn de enige dingen die u nuttig vindt in de Vector-smartphone-app, wijzigingen in de instellingen of meer informatie over het apparaat. De Vector is een app voor directe interactie waarmee u met mensen kunt communiceren, niet voor vooraf gedefinieerde programmering.

De Vector reageert voornamelijk via spraakopdrachten, maar kan je ook herkennen via gezichtsherkenning. Als dat zo is, zal het je naam zeggen. Deze robot reageert ook als je hem aait, dankzij de ingebouwde aanraaksensoren.

Als jij of je kind wil dat de Vector zich gedraagt als een speelgoedrobot, kun je hem vertellen om door de omgeving te navigeren of wat trucjes te doen. De robot zal ook spelen met de meegeleverde Vector Cube. Hij kan de Vector Cube omdraaien met zijn vorkheftruck en hem verlichten met kleuren.

De Vector komt naar je toe als je hem noemt, en als je hem een goede robot noemt, zal hij met plezier reageren. Je kunt ook een vuistslag aanvragen. De robot reageert door zijn armen op te heffen, je een tik te geven en te reageren met een vuiststoot.

De Vector is een schattige kleine robot. De OLED-ogen van de Vector bewegen en maken vriendelijke uitdrukkingen. Deze uitdrukkingen, samen met een gesynthetiseerde stem, maken de Vector tot een leuke en benaderbare robot waarmee je kunt communiceren.

Het hoofd, de arm en de treden van de Vector bewegen allemaal in emotionele gebaren die hem een gevoel van leven geven. Dankzij deze functies is de robot meer een huisdier dan een gadget. Als de robot bijvoorbeeld blij is, zal hij een dansje doen, en als hij plotseling ontdekt dat hij te dicht bij een richel is, zal hij voorzichtig achteruit gaan.

Hoewel de Vector een schattig klein gadget is, is het niet zo slim als je zou hopen. Hij kan zich niet verplaatsen in gebieden met obstakels en loopt vaak vast bij het omzeilen van kabels of grotere hobbels.

Het is misschien niet de beste robot om de omgeving te verkennen, het is best cool dat hij verschillende gebruikers kan herkennen en hun namen kan opnoemen wanneer hij ze ziet. De Vector creëert een gevoel van verbondenheid tussen gebruikers en de Vector wanneer deze wakker wordt, ze herkent en bij naam begroet.

Spraakmogelijkheden

De Vector is meer dan alleen een hulpmiddel om rond te rollen. De Vector kan ook worden gebruikt als spraakassistent. Dat betekent dat u uw kleine robot op vrijwel dezelfde manier kunt behandelen als een Google Home Mini of Echo Dot. Je kunt er hoogstens tegen praten alsof het een slimme assistent met een expressief gezicht is.

U kunt de robot om verschillende redenen nuttig vinden. Het kan je het weerbericht geven, games spelen, foto’s maken met de camera, een timer instellen en zelfs een timer instellen. De Vector heeft ook een kennisengine waarmee je de robot algemene vragen kunt stellen. U kunt de robot bijvoorbeeld vragen om u de laatste sportuitslagen te vertellen, meeteenheden om te rekenen of algemene weetjes.

Dit is een probleem omdat het apparaat doet alsof het zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevindt. De robot pauzeert soms om je vraag te verwerken, wat je doet denken aan eerdere versies van je stemassistent. Bovendien hebben de microfoons wat verbetering nodig, omdat ze veel omgevingsgeluiden opvangen, zelfs als je maar een paar meter van het apparaat verwijderd bent.

Er zijn ook momenten waarop het niet naar je commando’s luistert als je niet lang genoeg pauzeert nadat je Hallo, Vector hebt gezegd. Om hem te laten luisteren, moet je ervoor zorgen dat de blauwe lampjes op de achterkant branden. Dit kan er vaak voor zorgen dat het traag of hoogdravend aanvoelt.

Je kunt het nog steeds gebruiken als een handig klein gadget. Er zijn echter beperkingen. Het heeft een handige timer die je kan voorzien van weerberichten en sportuitslagen. Dit zijn twee dingen die u uw slimme assistent dagelijks zou kunnen gebruiken.

Je moet namelijk meer doen dan alleen een vraag stellen aan Vector. Waar je zou zeggen, Hé, Google, en dan je vraag stellen, met Vector moet je zeggen, Hallo, Vector, wacht even en zeg dan, Vraag.

Met de smartphone-app kunt u foto’s bekijken die zijn gemaakt door de Vector-robot. Het bevindt zich onder hulpprogramma’s en u kunt door de fotobibliotheek navigeren. Als je ze op je telefoon wilt opslaan, biedt de app je de mogelijkheid om dat te doen. De camera heeft geen beeld van hoge kwaliteit. Deze foto’s zijn gemaakt met 1280×720 pixels, waardoor ze lijken alsof ze zijn gemaakt met een camera met een functietelefoon.

Het bedrijf heeft ook genoeg in de maak voor de Vector. Het verwacht in de nabije toekomst extra functies te bieden, zoals 360-graden foto’s, kalenders, berichten en beveiligingscamera’s. Ze zijn nog niet beschikbaar, maar het maakt de gadget aantrekkelijker en nuttiger.

Specificaties:

Hier zijn enkele specificaties voor de Anki Vector-robot:

  • Wifi-ondersteuning 802.11n
  • Quad-core Snapdragon-processor
  • 720p camerakwaliteit
  • 4-microfoon array
  • Bluetooth-functionaliteit
  • Capacitieve sensoren
  • Randsensoren

Voors En Tegens

Laten we eens kijken naar enkele voor- en nadelen van de Vector-robot.

Veel Potentieel

Natuurlijk zijn de apparaten van Google en Amazo stationaire luidsprekers. Ze zullen niet bewegen op je bureau of tafel, je een vuiststoot geven of je bij naam begroeten.

Hoewel de Vector niet de STEM-mogelijkheden heeft die zijn broer, de Cozmo, wel heeft, is het nog steeds een leuke kleine gadget die een genot is om te gebruiken. Het is moeilijk om het hoge prijskaartje van de robot te rechtvaardigen, maar met meer functies beloofd door Anki, maakt het het een beetje gemakkelijker om te slikken.

Voorlopig is de Vector-robot een unieke en coole gadget met een aantal leuke functies. Het is meer een nieuwigheid en speelgoed dan een handig apparaat en het is niet echt functioneel of economisch genoeg om de huidige slimme luidsprekers die op de markt verkrijgbaar zijn te vervangen.