Vakantiehuizen populair onder Nederlandse toeristen

Een nieuwe trend lijkt zichtbaar te worden onder vakantiegangers. In het eerste kwartaal van 2012 zijn er meer vakantiehuizen geboekt op Menorca. Met name onder gezinnen zijn vakantiehuizen erg in trek. De reden dat voor vakantiehuizen gekozen wordt boven een appartement of hotel is de ruimte en flexibiliteit. Daarnaast spelen de kosten een grote rol.

Bij een vakantiehuis is er voldoende ruimte voor een gezin met meerdere kinderen. Doordat een gemiddelde boeking in een vakantiehuis ruim 6,5 personen betreft zijn meerdere slaapkamers van belang. Zo kan er een aparte slaapkamer zijn voor kinderen, ouders en grootouders. De scherpe prijs per persoon voor vakantiehuizen in combinatie met goedkope vliegtickets naar menorca zorgen voor een stijgende lijn in het aantal boekingen.

Op Europees niveau loopt Spanje iets achter ten opzichte van twee andere Europese landen. De populairste Landen onder Nederlandse vakantiegangers zijn:

1. Vakantiehuis in Italie
2. Vakantiehuis in Frankrijk
3. Vakantiehuis in Spanje

In het verleden was Frankrijk populairder dan Italie. De stijging wordt beinvloed door het aantal vakantiehuizen rondom het Gardameer en in Toscane.