Mallorca

Mallorca (in Nederland ook vaak Majorca genoemd) is een Spaans eiland en een favoriete vakantiebestemming van velen. Slechts 2 uur vliegen van Schiphol en u landt op de luchhaven van het eiland bij de hoofdstad Palma de Mallorca. Het mediterrane klimaat van Mallorca is een weldaad voor de vakantievierende Nederlander en de zon schijnt er bijna iedere dag van het jaar. Geen wonder dus dat velen het vliegtuig pakken en een weekje Spanje en Mallorca doen, want door de goede vliegverbinding is ook een weekje zon in Mallorca al goed te doen.
Het bekendste zandstrand van Mallorca ligt aan de zuidkust van het eiland in de baai van Palma

Vakantie in Spanje op Mallorca

Alle bekende Nederlandse touroperators hebben mallorca in hun pakket opgenomen en Mallorca is een van de meest populaire vaknatiebestemmingen in Spanje. Over het algemeen gaan er wat meer gezinnen dan jongeren naar Mallorca, maar Mallorca is zeer zeker niet bejaard te noemen.

Doordat Mallorca een eiland is in de Middellandse Zee geniet u met volle teugen van het mediterrane klimaat en u zult begrijpen dat vis een gerecht is dat u in ieder restaurant kunt bestellen. Het loont overigens zeer de moeite om de reizen van de diverse touroperators zoals bijvoorbeeld Sunweb, D-Reizen, Vacansoleil en andere aanbieders goed te vergelijken want dan zit u in het zelfde hotel….. maar wel veel goedkoper