Costa del Sol

De Costa del Sol is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust gelegen langs de Middellandse Zee, de zuidkust van de Spaanse landstreek Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De costa ligt in de Spaanse provincies Málaga, Cádiz en Granada. Málaga is de belangrijkste stad aan de kust en vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona en het oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Nerja, Almuñecar, Salobreña en Motril.

Het goede weer heeft de Costa del Sol te danken aan de bergen van de Sierra Nevada die de koude wind uit het noorden tegenhouden. Het klimaat aan de Costa de Sol wordt door de wereld gezondheidsorganisaties het gezondste Europese klimaat genoemd. Uw ziektekostenverzekering zal echter de kosten van een vakantie aan de Costa del Sol niet vergoeden.

Fuengirola van vissersdorp tot badplaats

Ooit was het Fuengirola rustig vissersdorpje, dat nu is uitgegroeid tot een populaire, moderne badplaats. In het levendige centrum heerst nog een typisch Spaanse sfeer en hier kunnen de tapasliefhebbers hun hart ophalen. Het centrum met de smalle straatjes, pleintjes en terrasjes biedt veel uitgaansmogelijkheden en winkeltjes. Fuengirola is het meest bekend om haar mooie zandstranden en indrukwekkende skyline. Wandel over de 7 km lange boulevard, de Paseo Maritimo, een van de langste boulevards in Spanje! De prachtige palmbomen op de boulevard zorgen voor een optimaal vakantiegevoel. Volgens velen is er in Fuengirola non-stop entertainment. Er is altijd vermaak, voor zowel jong als oud. Er zijn tal van bezienswaardigheden en mogelijkheden voor een actieve (strand)dag. Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de vele gezellige winkeltjes en op de diverse markten en zonliefhebbers zullen zich uitstekend vermaken op de prachtige stranden.