Costa Blanca

De Costa Blanca Ligt in het zuidoosten van Spanje en is een zeer populaire vakantie-bestemming bij Nederlanders. De meest bekende plaatsen aan de Costa Blanca zijn uiteraard Benidorm en Alicante maar ook Calp, Cartagena, Elx, de universiteitsstad Murcia en Guardamar del Segura zijn plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

De Costa Blanca in Spanje is een kuststreek met prachtige, goudkleurige stranden en beschutte baaien. De Costa Blanca heeft haar naam niet te danken aan de beroemde stranden, maar aan de wit bloeiende bomen. De witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen, maken de kustlijn tot een boeiend geheel en tot een favoriet vakantie-land bij veel Nederlanders. Op vakantie gaan in Spanje krijgt iets extras aan de Costa Blanca

De Costa Blanca heeft een mild klimaat. In de zomermaanden is het gemiddeld zo’n 25 graden Celsius en in de wintermaanden is dat gemiddeld 10 graden Celsius. De zon schijnt overvloedig aan de Costa Blanca met jaarlijks meer dan 300 zonnige dagen en er is een zeer lage luchtvochtigheid zodat het gebied ook voor senioren zeer geschikt is om er te overwinteren.
De meeste neerslag valt in de lente en winter. In de winter in berggebieden boven de 1500 meter zelfs in de vorm van sneeuw.