Canarische Eilanden

Wie Canarische Eilanden zegt denkt automatisch aan Tenerife, en velen zullen nog terug denken aan die dag dat daar het grootste ongeluk in de Nederlandse luchtvaart plaats vondt. Velen gaan nog ieder jaar naar tenerife om eer te bewijzen aan de overleden passagiers en uiteraard is er ook een gedenkteken geplaatst. Maar daar buiten hebben de Canarische Eilanden veel te bieden en als u zoekt naar een vakantiebestemming dan adviseren we u om de Canarische Eilanden in de keuze waar uw vakantie naar toe gaat mee te nemen.

De Canarische Eilanden (Spaans: Islas Canarias) is een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Het is één van de 17 autonome regio’s van Spanje. De Canarische Eilanden hebben als Spaanse autonome regio twee officiële hoofdsteden, Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria. De Canarische Eilanden bestaan uit 7 grote eilanden (El Hierro of Ferro, Fuerteventura, Gran Canaria, La Gomera, La Palma, Lanzarote en Tenerife) en 6 kleinere eilandjes (Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Isla de Lobos, Roque del Este en Roque del Oeste).

OP Tenerife vindt u de bergtop Pico del Teide en zo heeft Tenerife het hoogste punt van heel Spanje. Voor een vakantie met kinderen adviseren we Gran canaria en tenerife omdat hier verreweg de meeste attracties zijn en men de kinderen daar het best kan vermaken.