Vakantie Mallorca

Mallorca of Menorca?

Het eiland Menorca wordt nogal eens verward met Mallorca. Mallorca ligt ten westen van Menorca en is qua oppervlak een groter eiland dan Menorca. Natuurlijk vinden wij Menorca het allermooiste eiland, maar onze grote broer is een goede tweede. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende bestemmingen op Mallorca en de kenmerken.

El Arenal

Het levendige El Arenal in het zuiden is veruit de bekendste badplaats op Mallorca. Het bijna eindeloze zandstrand strekt zich uit via Playa de Palma tot Ca’n Pastilla onder de hoofdstad Palma de Mallorca. Langs het strand ligt een lange boulevard met paviljoens, winkels en vele restaurants.

El Arenal is vooral populair bij jongeren. Het nachtleven is ronduit uitbundig met ontelbare bars, café’s en discotheken. Overdag is het waterpretpark Aqualand erg in trek.

Cala d’Or

Het levendige Cala d’Or ligt aan de groene oostkust van Mallorca. Het is gelegen rondom meerdere kleine baaitjes met knusse stranden. De karakteristieke witte huizen zorgen voor een gezellige mediterrane sfeer.

In het autovrije centrum zijn veel winkels en restaurants te vinden. Ook het uitbundige uitgaansleven speelt zich hier af. De populaire jachthaven is omgeven door terrassen van waaraf bezoekers uitkijken over de aangemeerde jachten.

Playa de Palma

Playa de Palma ligt in het drukke zuiden tussen Ca’n Pastilla en El Arenal. De populaire badplaats beschikt over een mooi zandstrand en een levendige boulevard met terrasjes, bars en restaurants.

Playa de Palma is minder hectisch dan het naburige El Arenal en trekt een breder publiek. Het waterpretpark Aqualand biedt vertier voor jong en oud.

Palma Nova

Palma Nova ligt in het zuiden omgeven door heuvels. In het levendige centrum zijn veel winkels, bars en restaurants te vinden. Het naburige Magaluf staat bekend om zijn uitbundige nachtleven.

Palma Nova is zeer geschikt voor een familievakantie. Het ligt aan een mooie baai met een fijn zandstrand dat gelijkmatig in zee afloopt.

Sa Coma

Sa Coma ligt aan de oostkust in een mooie omgeving. De badplaats beschikt over een prachtig zandstrand dat ideaal is voor families met kinderen. Een uitstapje naar het safaripark Reserva Africana is een leuke dagtrip.

Het nachtleven in Sa Coma is redelijk beperkt. Het nabijgelegen Cala Millor biedt meer uitgaansmogelijkheden en de echte nachtbrakers gaan naar El Arenal.

Santa Ponsa

Santa Ponsa ligt in het zuidwesten in een mooie baai omgeven door groene heuvels. Langs het brede zandstarnd loopt een boulevard met winkels en restaurants en er is een kleine jachthaven. Ook in het centrum zijn talloze uitgaansmogelijkheden.

Het levendige Santa Ponsa biedt een combinatie van zon, zee en vertier. Ideaal voor een ongedwongen strandvakantie met of zonder kinderen.

Ca’n Pastilla

Ca’n Pastilla ligt vlak bij de hoofdstad Palma de Mallorca bij het internationale vliegveld. Het zandstrand loopt via Playa de Palma door tot El Arenal. Ca’n Pastilla is een gezellige badplaats met een leuk centrum. Ook langs de boulevard zijn veel winkels en restaurants te vinden.

Het uitgaansleven is minder turbulent dan in Playa de Palma en El Arenal. Dat maakt Ca’n Pastilla ook geschikt voor een familievakantie. De uitgestrekte zandstranden en de mooie boulevard nodigen uit tot lange wandelingen.