Autohuur Menorca

Auto huren op Menorca

Menorca is een klein eiland en prima in een dag te verkennen met een auto of scooter. Door een auto te huren op Menorca heeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt en de schoonheid van het eiland te verkennen. Doordat autoverhuur op Menorca betaalbaar is kunt u zelf uw excursies inplannen. Er zijn echter wel een aantal zaken om mee rekening te houden wanneer u in uw vakantie een auto gaat huren. We hebben een aantal tips verzameld om het huren van een auto op Menorca zo veilig mogelijk voor u te maken.

Huurtips voor Auto op Menorca

Als u een auto gaat huren is het belangrijk om de huurovereenkomst zorgvuldig door te lezen voordat u uw handtekening onder de overeenkomst zet. Let hierbij extra op de aanvullende voorwaarden bij schade. Mochten er zaken onduidelijk zijn dan moet u altijd verheldering vragen aan de verhuurder voordat de overeenkomst ondertekend wordt door u.
auto huren op Menorca
Het is handig om alle documenten voor uw auto zorgvuldig te bewaren in een mapje. Hierin kunt u bijvoorbeeld de reservering van de auto, uw rijbewijs of uw paspoort bewaren. Als u uw auto voor een langere periode huurt is het raadzaam om de documenten ’s avonds in een locker van uw appartement op te bergen.

Voor het ophalen van uw huurauto op Menorca moet u de auto altijd controleren op schade. Doe dit samen met de verhuurder en maak notities van bestaande schade op de verhuurdocumenten. Maak eventueel met uw mobiele telefoon een paar foto’s van de huurauto. Op deze manier voorkomt u vervelende discussies bij het inleveren van uw huurauto.

Het wegennet op Menorca is van een lagere kwaliteit dan in Nederland. Door de droogte is er meer stof op de weg en u zult zien dat de wegen meer slingeren. Wees daarom in het begin voorzichtig met uw huurauto en wees vooral voorzichtig tijdens de eerste kilometers. Het is onderzocht en de meeste ongevallen in huurauto’s vinden plaats op de eerste huurdag van de auto.

Voordat u de auto inleverd is het belangrijk deze goed te doorzoeken op achtergebleven spullen zoals sleutels, pasjes en zonnebrillen. Het gebeurt vaak dat mensen eigendommen vergeten bij het inleveren van de huurauto op Menorca.

Wanneer u met meerdere mensen wilt rijden in de huurauto moet u dit vantevoren melden aan de verhuurder. Hiervoor wordt meestal een extra bijdrage gerekend en de tweede of derde chauffeur moet zijn rijbewijs laten zien aan het verhuurbedrijf.

Verkeersregels op Menorca

De verkeersregels op Menorca zijn grotendeels hetzelfde als in Nederland. Gebruik altijd uw verstand en ga nooit met alcohol op achter het stuur zitten. De belangrijkste regels in Menorca op een rijtje:

  • Het gebruik van alcohol tijdens het rijden is op Menorca hetzelfde als in Nederland: 0,5 promille. Voorkom problemen: nuttig geen alcohol als u de auto moet besturen.
  • het dragen van de veiligheidsgordel is verplicht.
  • Handsfree bellen is ook op Menorca verplicht. Gebruik een carkit of zet uw telefoon lekker uit, het is tenslotte vakantie!