Autohuur Mallorca

Wij zijn natuurlijk fan van Menorca, maar mocht je naar ‘grote broer’ Mallorca gaan, dan raden we je aan om een auto te huren. De mooiste attracties van Mallorca zijn namelijk uitsluitend per auto te bereiken. ​Je kunt er voor kiezen om lekker op het strand bij Palma te blijven, maar geloof ons; je vakantie is niet compleet zonder de verborgen stranden, pittoreske dorpjes en slingerweggetjes van Mallorca te verkennen. Voor de prijs hoef je het overigens niet te laten. Vanaf 10 euro per dag huur je al een auto op Mallorca!

Op deze website kun je de actuele prijzen van auto huren op Mallorca checken, zodat je zeker weet dat je een goede deal hebt.

Maar terug naar die dingen die je niet mag missen op Mallorca. Hieronder onze tips voor als je met je huurauto op pad gaat en het eiland verkent.

Bezoek de Tramuntana bergen
Een prachtige 90km lange bergketen, met talloze slingerweggetjes en onvergetelijke uitzichten. Een van de absolute hoogtepunten van Mallorca en niet voor niets; In 2011 werd Serra de Tramuntana op de lijst met UNESCO World Heritage lijst gezet. Onze tip is om vroeg op pad te gaan als de wegen nog rustig zijn, er mist in het dal hangt en de zon over de rand van de bergen piept.

Lunch in Puerto de Sóller.
Een eeuwenoud visserdorpje genaamd Puerto de Sóller mag je niet missen. (Het mooie is dat je dit uitstekend kunt combineren met je rit door de Tramuntana bergen.) Eet een vers gevangen vis en geniet van een glas ijskoude Cava. Na afloop kun je heerlijk slenteren door de nauwe straatjes en bewonderen hoe de tijd in Puerto de Sóller lijkt te hebben stilgestaan.
Het meest pittoreske dorpje van Spanje;

Fornalutx
Een piepklein dorpje waar het leven nog eenvoudig en rustig is; Fornalutx. Dit schattige dorp met slechts 692 inwoners is al meerdere keren tot meest pittoreske en authentieke dorp van Spanje uitgroepen. U kunt aan de rand van het dorp met uw huurauto parkeren en het dorp te voet verkennen.

U ziet; meer dan reden genoeg om en auto te huren. Onze laatste tip; wacht niet te lang met
reserveren. Alhoewel er veel aanbieder zijn op Mallorca is het in het hoogseizoen altijd druk
en is de voorraad beperkt. Vooraf online reserveren loont!